درمان و پیشگیری از آفت دهان حین ارتودنسی و سیم کشی دندان
نوشته شده توسط : رعنا

متخصصین ارتودنسی دندان می‌توانند کمک بزرگی به هر فرد دارای دندان‌های کج، مشکلات فک و طیف وسیعی از مسائل مربوط به دندان نمایند زیرا دستگاه‌های ارتودنسی مانند بریس و ارتودنسی نامرئی  وجود دارند که می‌توانند برای اصلاح این مشکلات استفاده شوند و به شما دندان‌هایی سالم‌تر و صاف‌تر هدیه دهند. متأسفانه، با وجود این که متخصصین ارتودنسی هر تلاشی را برای بدون درد کردن درمان‌ها انجام می‌دهند، اما این دستگاه‌های ارتودنسی همواره باعث حداقل درد و ناراحتی می‌شوند. در نتیجه، آفت‌های دهانی عموما یکی از بزرگترین مشکلات هستند، که آگاهی از آفت دهان، چگونگی پیشگیری و یا مقابله با این مسئله بسیار رایج را ضروری می‌کند.

آفت دهان چیست؟              

دستگاه‌های ارتودنسی بویژه زمانی که برای اولین بار قرار داده می‌شوند، با لثه‌ها و یا در داخل دهان شما تماس پیدا می‌کنند. با گذشت زمان، این تماس باعث ایجاد زخم‌های کوچک و دردناک داخل دهان می‌شود که به آفت دهان شناخته می‌شود. این آفت‌ها معمولا به راحتی برطرف می‌شوند. علاوه بر درد و ناراحتی ناشی از آن، این آفت‌ها معمولا با شکل گرد، متورم و رنگشان شناسایی می‌شوند. در اکثر موارد آفت به صورت سفید یا قرمز ظاهر می‌شود، اما در موارد عفونت می‌تواند زرد یا خاکستری نیز باشد.

موم ارتودنسی

موم ارتودنسی به طور کلی روش ترجیحی برای جلوگیری از تماس بریس‌ها و سایر تجهیزات ارتودنسی در داخل دهان و بدتر شدن آفت می‌باشد. اگر چه ممکن است در نهایت لازم باشد که متخصص ارتودنسی‌ بریس را تنظیم کند تا مشکل کاملا از بین برود، اما استفاده از کمی موم ارتودنسی در نواحی مشکل‌زا، راهی عالی برای متوقف کردن درد و جلوگیری از بدتر شدن وضعیت خواهد بود. به علاوه، برخی از موم‌های ارتودنسی حتی شامل ترکیباتی مانند ویتامین E و یا آلوئه ورا هستند که می‌توانند روند بهبودی را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید :

تمیز نگه داشتن دهان

پاکیزه نگه داشتن دهان‌ نکته کلیدی برای جلوگیری از عفونت است، که این عفونت در نهایت می‌تواند آفت‌ها را بدتر کند و همچنین باعث دردناک شدن آنها گردد. بنابراین، بهتر است به طور مرتب دهان خود را با آب نمک گرم بشویید، زیرا این امر باعث می‌شود تا عفونت‌های آفت از بین برود و از بدتر شدن مشکل در اثر وجود باکتری جلوگیری شود. یک راه دیگر این است که، از یکی از محصولاتی که به طور خاص برای آفت دهان طراحی شده‌اند و یا حتی از مقداری هیدروژن پراکسید برای شستشو، استفاده کنید.

دوری از غذاهای خاص

غذاهای بیش از حد اسیدی، شور و یا تند می‌تواند به طور جدی آفت‌های دهان را تحریک کند، به این معنی که خوردن این غذاها موجب درد و احساس سوزش بیشتری می‌شود. به طور مشابه، نوشابه و سایر نوشیدنی‌های گازدار نیز اثر تحریک مشابه بر آفت دهان شما دارد. حتی غذاهایی که باید بیش از حد جویده شوند، گزینه مناسبی نخواهند بود، زیرا باعث حرکت بیشتر دهان شما می‌شود، و بریس‌ها بیشتر با پوست دهانتان تماس می‌یابد. بنابراین، اگر در حال حاضر دچار آفت دهان هستید، لازم است از خوردن یا نوشیدن هر چیزی که ممکن است زخم‌ها را تحریک کند یا مشکلات شما را بدتر کند، اجتناب کنید.

وقتی تمام موارد ناموفق بود، به دنبال مسکن باشید

اگر چه تمام روش‌های فوق قطعا به کاهش درد آفت دهان کمک می‌کند اما ممکن است استفاده از یک تسکین دهنده دیگر در قالب قرص‌های مسکن یا داروهای موضعی لازم باشد. مصرف کمی آسپیرین یا ایبوپروفن معمولا برای تسکین درد و سپری کردن روز کافی است. با این حال، اگر درد بیش از حد و غیر قابل تحمل احساس کردید، می‌توانید از یک مسکن خوراکی برای کمک به بی‌حسی ناحیه استفاده کنید.

منبع : مجله دانستنی های ارتودنسی





:: موضوعات مرتبط: پزشکی , سلامت دهان و دندان , ,
:: بازدید از این مطلب : 591
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 7 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: